Συμπτώματα εγκυμοσύνης - αβέβαιες ενδείξεις

Οι αβέβαιες ενδείξεις εγκυμοσύνης

Είναι έγκυος η γυναίκα, όταν έχει πρωινές ναυτίες ;
Ή όταν σταματά η έμμηνη ρύση - περίοδος;
Ή μήπως όταν μεγαλώνει το στήθος και παχαίνει η μέση της και οι γοφοί της;
Στο παρελθόν ( όχι και τόσο παλιά ), έπρεπε να βασιστεί σ' αυτές τις ενδείξεις και να περιμένει υπομονετικά μέχρι ότου το φούσκωμα της κοιλιάς της εγκύου και οι κινήσεις του εμβρύου φροντίσουν να βεβαιώσουν τους γονείς για το ευτυχές γεγονός.

Η διακοπή της περιόδου.

Αυτή είναι η πιο αβέβαιη ένδειξη απ' όλες, γιατί η ισορροπία ορμονών στο γυναικείο οργανισμό μπορεί να ανατραπεί σχετικά γρήγορα. Οι δυνατές συγκινήσεις, η αλλαγή κλίματος, η υπερκόπωση, η αναιμία ή και η εξάντληση από μια αρρώστια, αρκούν για να καθυστερήσουν ή να διακόψουν την περίοδο.
Αν παρουσιαστούν ανωμαλίες στην περίοδο που μέχρι τώρα επαναλαμβανόταν σε κανονικά χρονικά διαστήματα, τότε είναι απαραίτητη η επίσκεψη στο γιατρό, ο οποίος θα βρει τα αίτια.

Η τάση για εμετό

Ακόμα και αν επαναλαμβάνεται κάθε πρωί ακριβώς την ίδια ώρα, μπορεί κάλλιστα να προέρχεται από στομαχικές διαταραχές ή από ερεθισμό της χολής.

Το φούσκωμα του στήθους

Αυτό συμβαίνει σε πολλές γυναίκες στην αρχή της περιόδου, ή όταν, το ωάριο ωριμάζει και βγαίνει από την ωοθήκη.

Η επιθυμία για ορισμένα φαγητά

Η απόλυτη ανορεξία ή η όρεξη για συγκεκριμένα φαγητά, αποτελούν επίσης αβέβαιες ενδείξεις. Κι αυτά τα συμπτώματα μπορεί να οφείλονται σε ενοχλήσεις του πεπτικού συστήματος, ή σε αλλαγή περιβάλλοντος ή κλίματος.

Η αύξηση της περιμέτρου της κοιλιάς

Το έμβρυο μεγαλώνει με μεγάλη ταχύτητα, αλλά είναι τόσο μικρό μέχρι τον τέταρτο ή πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης, που δεν υπάρχει ορατή αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση.
Αν παρ' όλα αυτά η γυναίκα παχύνει, όταν βρίσκεται μόλις στις πρώτες εβδομάδες της υποτιθέμενης εγκυμοσύνης, πρόκειται μάλλον για μια νοσηρή μεταβολή των κοιλιακών οργάνων και καλό θα ήταν να επισκεφθείτε το γιατρό σας.

Οι αβέβαιες ενδείξεις εγκυμοσύνης της εγκυμοσύνης μπορεί να εμφανιστούν ξεχωριστά ή και όλα μαζί. Υπάρχει επίσης πιθανότητα να οφείλονται στην ιδιαίτερα μεγάλη επιθυμία μιας γυναίκας ν' αποκτήσει παιδί, και μπορούν να παραπλανήσουν κι έναν έμπειρο γυναικολόγο.

Ψαχνετε για

Πώς υπολογίζουμε τις γονιμες μερες

Tags for Συμπτώματα εγκυμοσύνης - αβέβαιες ενδείξεις